Πάστα ελιάς με ωμά λαχανικά

Συντάκτης: Ρία Βασιλείου

Πάστα ελιάς με ωμά λαχανικάΘέλετε να εντάξετε στα πρωινά ή στα μεσημεριανά και απογευματινά σνακ κάτι θρεπτικό που να σας χαρίζει ενέργεια και ευεξία; Τι καλύτερο από το να μάθετε γρήγορα και απλά πως να φτιάχνετε πάστα ελιάς χωρίς να ψάχνετε στο εμπόριο για τα αντίστοιχα σκευάσματα. Η διαδικασία είναι ανέξοδη, ενώ αποτελεί ένα υγιεινό ορεκτικό για τους καλεσμένους σας σε δείπνο ή πάρτι.

Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 2-3 ολόκληρα σκόρδα με τη φλούδα
  • 1/2 φλιτζάνι ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια
  • 1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσια
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 30-45 λεπτά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο.
  • Τοποθετήστε τα σκόρδα σε λαδόκολλα και ψήστε για 30-45 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν. Χωρίστε τα σε σκελίδες και πιέστε για να βγει η σάρκα τους.
  • Γεμίστε 1/2 φλιτζάνι και χτυπήστε το σκόρδο, τις ελιές, το λεμόνι και το λάδι.
  • Μπορείτε να σερβίρετε την πάστα με ωμά λαχανικά, για παράδειγμα με σέλινο, κόκκινες πιπεριές ή ραπανάκια.

Συντάκτης: Ρία Βασιλείου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.