Πάστα ελιάς με ωμά λαχανικά
Θέλετε να εντάξετε στα πρωινά ή στα μεσημεριανά και απογευματινά σνακ κάτι θρεπτικό που να σας χαρίζει ενέργεια και ευεξία; Τι καλύτερο από το να μάθετε γρήγορα και απλά πως να φτιάχνετε πάστα ελιάς χωρίς να ψάχνετε στο εμπόριο για τα αντίστοιχα σκευάσματα. Η διαδικασία είναι ανέξοδη, ενώ αποτελεί ένα υγιεινό ορεκτικό για τους καλεσμένους σας σε δείπνο ή πάρτι.
Υλικά (για 6 μερίδες)
- 2-3 ολόκληρα σκόρδα με τη φλούδα
- 1/2 φλιτζάνι ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια
- 1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσια
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30-45 λεπτά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο.
- Τοποθετήστε τα σκόρδα σε λαδόκολλα και ψήστε για 30-45 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν. Χωρίστε τα σε σκελίδες και πιέστε για να βγει η σάρκα τους.
- Γεμίστε 1/2 φλιτζάνι και χτυπήστε το σκόρδο, τις ελιές, το λεμόνι και το λάδι.
- Μπορείτε να σερβίρετε την πάστα με ωμά λαχανικά, για παράδειγμα με σέλινο, κόκκινες πιπεριές ή ραπανάκια.