Γαρίδες με σάλτσα ντομάτας
Ακόμα και αν είναι η πρώτη σας φορά που μαγειρεύετε γαρίδες η εκτέλεση της συνταγής είναι πανεύκολη και με γνωστά υλικά που χρησιμοποιούνται συχνά στη μαγειρική.
Υλικά (για 6 άτομα)
1 κιλό γαρίδες μεγάλες
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, ρίγανη
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
- Προσθέτετε τις ντομάτες όλα τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
- Αφήνετε να βράσουν 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Στη συνέχεια βράζετε σε κατσαρόλα με νερό τις γαρίδες για 3-4 λεπτά.
- Τις σουρώνετε και αφαιρείτε τη φλούδα, όχι όμως τα κεφάλια.
- Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνετε μέσα και τις γαρίδες.
- Τις αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά ακόμη μέσα σε μέτρια θερμοκρασία στο τηγάνι.
Tip: Τις γαρίδες μπορείτε να τις σερβίρετε με βραστό ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.