Γαρίδες με σάλτσα ντομάτας

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Γαρίδες με σάλτσα ντομάταςΑκόμα και αν είναι η πρώτη σας φορά που μαγειρεύετε γαρίδες η εκτέλεση της συνταγής είναι πανεύκολη και με γνωστά υλικά που χρησιμοποιούνται συχνά στη μαγειρική.

Υλικά (για 6 άτομα)

1 κιλό γαρίδες μεγάλες

2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, ρίγανη

1/2 κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
  • Προσθέτετε τις ντομάτες όλα τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
  • Αφήνετε να βράσουν 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Στη συνέχεια βράζετε σε κατσαρόλα με νερό τις γαρίδες για 3-4 λεπτά.
  • Τις σουρώνετε και αφαιρείτε τη φλούδα, όχι όμως τα κεφάλια.
  • Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνετε μέσα και τις γαρίδες.
  • Τις αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά ακόμη μέσα σε μέτρια θερμοκρασία στο τηγάνι.

Tip: Τις γαρίδες μπορείτε να τις σερβίρετε με βραστό ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…