Γεμιστές πατάτες με αρωματισμένο μαλακό τυρί

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Γεμιστές πατάτες με αρωματισμένο μαλακό τυρίΔεν είναι δύσκολη συνταγή. Εσείς απλά τυλίξτε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και από εκεί και πέρα αναλαμβάνει ο φούρνος μέχρι να έρθει η ώρα να τις γεμίσετε!

Υλικά

4 μεγάλες πατάτες

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

2 κ. σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

1 κ. γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Τρυπήστε μερικές φορές με ένα πιρούνι τις πατάτες.
  • Τυλίγετε μία μία τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και τις βάζετε στο φούρνο.
  • Ψήνετε στους 180ο C περίπου για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν στο εσωτερικό τους.
  • Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, κόβετε στην κάθε πατάτα ένα σταυρό βάθους 5 εκ. και πιέζετε προσεκτικά με το χέρι σας μέχρι να ανοίξουν.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα όλα τα υλικά και στη συνέχεια γεμίζετε τις πατάτες.
  • Ξαναβάζετε στο φούρνο τις πατάτες και τις αφήνετε μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σερβίρονται ζεστές!

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…