Γεμιστές πατάτες με αρωματισμένο μαλακό τυρί
Δεν είναι δύσκολη συνταγή. Εσείς απλά τυλίξτε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και από εκεί και πέρα αναλαμβάνει ο φούρνος μέχρι να έρθει η ώρα να τις γεμίσετε!
Υλικά
4 μεγάλες πατάτες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
2 κ. σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
1 κ. γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Τρυπήστε μερικές φορές με ένα πιρούνι τις πατάτες.
- Τυλίγετε μία μία τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και τις βάζετε στο φούρνο.
- Ψήνετε στους 180ο C περίπου για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν στο εσωτερικό τους.
- Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, κόβετε στην κάθε πατάτα ένα σταυρό βάθους 5 εκ. και πιέζετε προσεκτικά με το χέρι σας μέχρι να ανοίξουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα όλα τα υλικά και στη συνέχεια γεμίζετε τις πατάτες.
- Ξαναβάζετε στο φούρνο τις πατάτες και τις αφήνετε μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρονται ζεστές!