Γιουβέτσι
Ένα από τα παραδοσιακά φαγητά της ελληνικής κουζίνας είναι και το γιουβέτσι. Με τρυφερό κρέας από μοσχάρι ή αρνί μαζί με πάστα ντομάτας στο φούρνο με κριθαράκι θα αδειάσει το ταψί στο λεπτό!
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ή αρνί κομμένο σε μερίδες
2 κ.σ. πάστα τομάτας
1 κύβο βοδινού
Aλάτι πιπέρι
1 φλ. κρασί λευκό
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 πακέτο κριθαράκι ψιλό ή μέτριο
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι σε 3 κ. σ. λάδι και βάζετε το κρέας να ροδοκοκκινίσει.
- Το αφήνετε να βράσει με 1 λίτρο νερό μαζί με την πάστα, τον κύβο, λίγο αλάτι, πιπέρι και το κρασί.
- Αφού μαλακώσει το κρέας, το απλώνετε σε ταψί και ρίχνετε το κριθαράκι μέσα ωμό να ανακατευτεί με τη σάλτσα.
- Προσθέτετε λίγο αλάτι ακόμη ή έναν κύβο βοδινού και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο (σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο το ταψί) σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.
- Αφού γίνει το φαγητό βγάζετε από το ταψί το αλουμινόχαρτο και ξαναβάζετε το φαγητό στο φούρνο μέχρι να ροδοψηθεί για 5 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!