Άσπρη σάλτσα με μανιτάρια
Συνοδέψτε την παρακάτω σάλτσα με αλμυρές κρέπες ή ζυμαρικά (σπαγγέτι ή πέννες). Σερβίρεται κρύα ή ζεστή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας!
Υλικά:
10 μικρά μανιτάρια
1 χοντρή φέτα ζαμπόν
1/3 φλ. αλεύρι
2 κ.σ. βούτυρο
2 φλ. γάλα
Tυρί τριμμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε κομματάκια και τα ζεματίζουμε σε 1 φλ. νερό για 2′.
- Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κομμάτια.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1′.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και επαναφέρουμε στη φωτιά ανακατεύοντας συχνά.
- Όταν το γάλα είναι έτοιμο να βράσει (σε περίπου 10′) και αρχίζει να πήζει, ρίχνουμε τα μανιτάρια, το ζαμπόν, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε να πήξει και άλλο για 1′.