Αρνάκι στην κατσαρόλα
Χορταστικό φαγητό, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Σοτάρουμε, σιγοβράζουμε, προσθέτουμε το αυγολέμονο στο τέλος και σερβίρουμε ζεστό!
Υλικά:
2 κιλά αρνί σε μερίδες
1 φλ. λάδι
1 κιλό φρέσκα κρεμμύδια
1/2 κιλό μαρούλι
1/2 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά
1/2 φλ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
- Βάλτε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κομμάτια του αρνιού.
- Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και μισό φλιτζάνι νερό.
- Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να (μισό) μαλακώσει το κρέας.
- Στο μεταξύ, καθαρίστε, πλύνετε καλά τα κρεμμυδάκια και τη σαλάτα και κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια. Τα κρεμμυδάκια μπορείτε να τα βράσετε προηγουμένως σε λίγο νερό και να τα στραγγίσετε. Έτσι το φαγητό γίνεται ελαφρύτερο.
- Ρίξτε τα μαζί με το μαρούλι, τον άνηθο και το μαϊντανό στην κατσαρόλα με το κρέας κι αφήστε τα να βράσουν, χωρίς να λιώσουν.
- Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, χτυπήστε τα αυγά με το χυμό λεμονιού.
- Σ’ ένα μπολ, ρίξτε μέσα σ’ αυτά λίγο από το ζουμί του φαγητού κι αδειάστε τα επάνω στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις, ώστε το αυγολέμονο να πάει παντού, χωρίς να χαλάσει η εμφάνιση του.