Στο άρθρο αυτό σας προτείνουμε έξι υγιεινές συνταγές για χορτοφαγικά σνακ που θα λατρέψετε. Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να …
Χορτοφαγικές σούπες που πρέπει να δοκιμάσεις
Τι καλύτερο από μια λαχταριστή σούπα με τέτοιο κρύο εκεί έξω; Συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας χορτοφαγικές σούπες για να τις δοκιμάσεις και εσύ!
Σούπα λαχανικών
Υλικά
- 5 πατάτες
- 1 κολοκυθάκι
- 1 καρότο
- λίγο λάχανο
- 1 κρεμμύδι
- 1 λεμόνι
- ½ ποτήρι ρύζι καρολίνα
- Μαϊντανό
- 1 κύβο λαχανικών
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και μετά ρίχνουμε τα λαχανικά, κομμένα όπως θέλουμε.
- Ρίχνουμε νερό (λίγο παραπάνω νερό, αφού καλυφτούν τα λαχανικά), τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τον κύβο.
- 20 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό ρίχνουμε το ρύζι και 5 λεπτά πριν το χυμό λεμονιού.
Σούπα με παντζάρια
- 3 μεγάλα παντζάρια, καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους
- 1/2 κόκκινο λάχανο, κομμένο σε φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε κύβους
- 1 μεγάλη πατάτα, σε κύβους
- 1 μέτριο καρότο, σε φετάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
- μυρώνια ή άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 1500 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε φαρδιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το νερό ή το ζωμό λαχανικών.
- Ρίχνουμε αλάτι, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει περίπου 50΄. Μόλις γίνει χλιαρή, προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και την πολτοποιούμε.
- Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε πιπέρι και τα ψιλοκομμένα μυρώνια ή άνηθο. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, με μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο (προαιρετικά).
Ντοματόσουπα
Υλικά
- 5 ντομάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά
- 2 αγγούρια
- 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- ¼ φλιτζανιού μπαλσάμικο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 φλιτζάνια νερό
- 4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα αγγούρια, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε. Πλένουμε την πιπεριά, βγάζουμε τους σπόρους και την κόβουμε. Καθαρίζουμε εξωτερικά το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη ντομάτα, το αγγούρι, την πράσινη πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε νερό, ξύδι και αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε το ελαιόλαδο μαζί με τον ντοματοπελτέ μέχρι να πάρει τη μορφή πουρέ.
Σούπα με καρότο
- 500 γρ. καρότα
- 2 πατάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
- 4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
- 2 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα καρότα, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση, καλύπτοντας με το καπάκι, για περίπου 25 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και πολτοποιούμε τη σούπα με μπλέντερ χειρός μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα.