Κρέμα βανίλια – σοκολάτα
Μια συνταγή από τις καλύτερες του διαγωνισμού «Jamie Oliver- Γλυκό στο πι και φι». Η αναγνώστριά μας Παρασκευή Μπακάλου μοιράζεται τη δική της εκδοχή για συνδυασμό κρέμας βανίλιας-σοκολάτας. Μμμμ, λαχταριστή ακούγεται!
Χρειαζόμαστε:
2 φακέλους σοκολάτας στιγμής
2 φακέλους βανίλιας στιγμής
2 κρέμες γάλακτος
4 λίτρα γάλα
1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου
1 σακουλάκι τρούφα
Εκτέλεση:
- Στην αρχή μουλιάζουμε τα μπισκότα στο γάλα και απλώνουμε στο πυρέξ μια στρώση.
- Μετά χτυπάμε στο μίξερ τους φακέλους σοκολάτας με το γάλα που χρειάζεται (το αναφέρουν οι φάκελοι από πίσω) και απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο απλά για να σταθεί η κρέμα. Μετά χτυπάμε στο μίξερ τους φακέλους κρέμας με το γάλα που χρειάζεται (το αναφέρουν οι φάκελοι από πίσω) και απλώνουμε το μείγμα πάνω από την κρέμα σοκολάτα. Το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο απλά για να σταθεί η κρέμα.
- Μετά χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος και τις απλώνουμε πάνω από την κρέμα βανίλια. Το βάζουμε στο ψυγείο κανένα 3ωρο πριν το σερβίρουμε.
- Λίγο πριν το κόψουμε πασπαλίζουμε την τρούφα πάνω από την κρέμα γάλακτος.