Φράουλες με κονιάκ

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Φράουλες με κονιάκΗ «άγρια» ομορφιά της φράουλας… στο πιάτο ή το ποτήρι σας! Δοκιμάστε μια γλυκιά συνταγή με ένα από τα κορυφαία αισθησιακά φρούτα και συνδυάστε τη γεύση της κόκκινης φράουλας με σαντιγύ, κονιάκ και ζάχαρη.

Υλικά

250 γρ. φράουλες

2 μεγάλα πορτοκάλια

2 ακτινίδια

1/4 φλυτζανιού ζάχαρη

1 πρέζα βανίλια

2 κ. σ. νερό

2 κ. σ. κονιάκ

300 γρ. σαντιγύ

2 ακτινίδια

Εκτέλεση

  • Πλύντε τις φράουλες και αφαιρέστε τα κοτσάνια.
  • Ξεφλουδίστε και κόψτε τα πορτοκάλια σε μικρές μπουκιές.
  • Καθαρίστε τα ακτινίδια και κόψτε τα σε ροδέλες.
  • Ανακατέψτε τα φρούτα με το κονιάκ και βάλτε τα στο ψυγείο.
  • Βάλτε τη ζάχαρη το νερό και την βανίλια σε κατσαρόλα και ζεστάνετε ανακατώνοντας μέχρι να λιώσει.
  • Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέστε το στα φρούτα.
  • Σκεπάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για 30’.
  • Σερβίρετε με σαντιγύ.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…