Φράουλες με κονιάκ
Η «άγρια» ομορφιά της φράουλας… στο πιάτο ή το ποτήρι σας! Δοκιμάστε μια γλυκιά συνταγή με ένα από τα κορυφαία αισθησιακά φρούτα και συνδυάστε τη γεύση της κόκκινης φράουλας με σαντιγύ, κονιάκ και ζάχαρη.
Υλικά
250 γρ. φράουλες
2 μεγάλα πορτοκάλια
1/4 φλυτζανιού ζάχαρη
1 πρέζα βανίλια
2 κ. σ. νερό
2 κ. σ. κονιάκ
300 γρ. σαντιγύ
2 ακτινίδια
Εκτέλεση
- Πλύντε τις φράουλες και αφαιρέστε τα κοτσάνια.
- Ξεφλουδίστε και κόψτε τα πορτοκάλια σε μικρές μπουκιές.
- Καθαρίστε τα ακτινίδια και κόψτε τα σε ροδέλες.
- Ανακατέψτε τα φρούτα με το κονιάκ και βάλτε τα στο ψυγείο.
- Βάλτε τη ζάχαρη το νερό και την βανίλια σε κατσαρόλα και ζεστάνετε ανακατώνοντας μέχρι να λιώσει.
- Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέστε το στα φρούτα.
- Σκεπάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για 30’.
- Σερβίρετε με σαντιγύ.