Χορτόσουπα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

ΧορτόσουπαΈνα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων συνδέει τη σούπα συνειρμικά και λανθασμένα ως ένα φαγητό για αρρώστους. Όμως όσο νερόβραστη και αν τη φαντάζονται κάποιοι, μπορεί να γίνει απολαυστική και νόστιμη σαν πρώτο πιάτο. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα υλικά και εντάξτε την στο διατροφικό σας μενού. Θυμηθείτε τη διατροφική της αξία, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά που βελτιώνουν την υγεία και αυξάνουν την καύση του αποθηκευμένου λίπους!

Δε θα σας πάρει πολύ χρόνο για να ετοιμάσετε το πεντανόστιμο αυτό γεύμα που θα αρέσει σίγουρα και στα παιδιά σας!

Υλικά:
5 φρέσκες ντομάτες
3 πατάτες
1 κλωνάρι σέλινο
5 καρότο κομμένο σε ροδέλες
3 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
10 φλιτζάνια τσαγιού νερό
4 κουταλιές της σούπας λάδι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Πλένετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια όλα τα χορταρικά εκτός από τις ντομάτες.
  • Τα βάζετε στο νερό να βράσουν για 20-30 λεπτά.
  • Προσθέτετε τις ντομάτες ολόκληρες τρυπημένες και το αλάτι και βράζετε για 1 ώρα.
  • Ρίχνετε όλα τα λαχανικά στον πολυκόφτη χωρίς το ζουμί και κάνετε πολτό.
  • Ρίχνετε τον πολτό πίσω στην κατσαρόλα με το πιπέρι.
  • Προσθέτετε το λάδι.
  • Σερβίρετε τη σούπα ζεστή.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…