Ψητό ψάρι με πατατοσαλάτα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Ψητό ψάρι με πατατοσαλάταΜια gourmet πρόταση που μπορείτε να σερβίρετε στο εορταστικό σας τραπέζι. Ψητό φιλέτο ψαριού με πατατοσαλάτα και dressing πορτοκαλιού. Θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με την τόλμη και το γούστο σας!

Υλικά

10 μικρές φρέσκες πατάτες
λίγο λάδι
4 μεγάλα (1 κιλό) φιλέτα άσπρου ψαριού
250 γρ. (κομμένα στη μέση) σπαράγγια
2 μέτριες (σε τέταρτα) ντομάτα(ες)
350 γρ. (κομμένα στη μέση) ντοματάκια τσέρι

Εκτέλεση:

  • Βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίστε τες. Βάλτε τες, με την κομμένη πλευρά κάτω, πάνω στη ζεσταμένη και λαδωμένη πλάκα ψησίματος. Ψήστε τες μέχρι να ροδίσουν και να τραγανίσουν.
  • Αλείψτε το ψάρι με το λάδι, βάλτε το πάνω στη ζεσταμένη πλάκα ψησίματος και ψήστε το και στις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί μέχρι μέσα.
  • Αφήστε το να κρυώσει, αφαιρέστε τα κόκκαλα και κόψτε το σε χοντρά κομμάτια.
  • Βράστε τα σπαράγγια μέχρι να μαλακώσουν λίγο, ξεπλύντε τα με κρύο νερό και στραγγίστε τα.
  • Ανακατώστε τις πατάτες, το ψάρι, τα σπαράγγια και τις ντομάτες. Περιχύστε με το ντρέσιγκ πορτοκαλιού λίγο πριν σερβίρετε και ανακατώστε προσεκτικά.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…