3 καλοκαιρινές σαλάτες με φρούτα

Συντάκτης: Flowmagazine

Το καλοκαίρι έχουμε περισσότερη ανάγκη για δροσερές σαλάτες! Κι επειδή η εποχή μάς ανοίγει και την όρεξη για φρούτα, τι καλύτερο από το να τα συνδυάσουμε; Σας προτείνουμε μερικές απλές αλλά γευστικότατες συνταγές για σαλάτες με φρούτα.

#1 Σαλάτα με ροδάκινα

Υλικά:

3 ροδάκινα

300 γρ. πράσινη σαλάτα

220 γρ. χαλούμι, κομμένο σε κάθετες φέτες

150 γρ. φρέσκα φασολάκια

70 γρ. κουκουνάρι (καβουρδισμένο)

30 γρ. φύλλα βασιλικού (ψιλοκομμένα)

1 σκ. Σκόρδο (ψιλοκομμένη)

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Διαδικασία:

Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα τα φασολάκια και τα βράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν.

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν.Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε λίγο λάδι, και προσθέτουμε το χαλούμι. Το αφήνουμε να πάρει χρώμα και το γυρνάμε και από τις δύο πλευρές. Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε ελαφρώς τα ροδάκινα, αφού τα έχουμε κόψει στη μέση ή σε μικρότερα κομμάτια (αν είναι πολύ σκληρά, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο). Αφού μαλακώσουν τα αφήνουμε στην άκρη μαζί με το χαλούμι.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα πράσινα λαχανικά, τα φασολάκια, το χαλούμι, το κουκουνάρι, το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τον βασιλικό. Τα αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε καλά.

Για το τέλος, βάζουμε τα ροδάκινα από πάνω και σερβίρουμε!

#2 Πράσινη σαλάτα με σύκα

Υλικά:

1 μεγάλη ρίζα μαρούλι

1 πιπεριά κόκκινη (ψιλοκομμένη)

1 αγγουράκι (κομμένο σε φέτες)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

6 σύκα (καθαρισμένα και κομμένα στα 4)

120ml ελαιόλαδο

1 κ.σ. μέλι

1 λεμόνι (ο χυμός και το ξύσμα του)

αλάτι

πιπέρι

Διαδικασία:

Αρχικά, κόβουμε το μαρούλι, τα σέσκουλα, τα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε μαζί με τα κομμένα σύκα σε ένα μπολ.

Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (ελαιόλαδο, μέλι, λεμόνι, αλατοπίπερο) σε ένα βαζάκι και χτυπάμε καλά.

Περιχύνουμε τη σαλάτα και …έτοιμη!

#3 Σαλάτα με τσίλι και γκρέιπφρουτ

Υλικά:

80 γρ. φύλλα ρόκα (ή kale αν σας αρέσει)
1 καυτή κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια (ψιλοκομμένη)
1 μεγάλο ή 2 μικρά γκρέιπφρουτ (καθαρισμένα και κομμένα)
10 γρ. φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά) χοντροκομμένα
10 γρ. κολοκυθόσποροι
10 γρ. ηλιέλαιο ή άλλο άοσμο λάδι
20 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλάκι αλάτι
Μια πρέζα hot chilli powder

Διαδικασία:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα φύλλα ρόκας (ή kale), με την κόκκινη πιπεριά και το γκρέιπφρουτ.

Ανακατεύουμε καλά σε ένα μικρό μπολ το λάδι, το λεμόνι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το chilli. Περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα.

Τοποθετούμε από πάνω τα φυστίκια και τον κολοκυθόσπορο και σερβίρουμε!

Καλή σας όρεξη!

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…