Σολομός με λαχανικά

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Σολομός με λαχανικάΟ σολομός ενδείκνυται για απίθανους συνδυασμούς gourmet προτάσεων. Ψητός στο γκριλ με λαχανικά αποτελεί μια ιδανική επιλογή για γευστικό, ελαφρύ γεύμα.

Υλικά

  • 6 φιλέτα σολομού
  • 1 καρότο
  • ½ πράσο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Κλωναράκι άνηθο

Εκτέλεση

Καθαρίζετε το καρότο, το πράσο και το κρεμμύδι και τα κόβετε σε λεπτές λωριδίτσες (ζουλιέν).

Σε μια κατσαρόλα βάζετε μισό λίτρο νερό, και ρίχνετε τον κύβο λαχανικών και αφήνετε μέχρι να βράσει.

Προσθέτετε τα λαχανικά και το κρασί και βράζετε για 20 λεπτά.

Μόλις βράζουν τα στραγγίζετε και κρατάτε το ζωμό.

Παράλληλα πλένετε τα φιλέτα σολομού και τα αφήνετε να στεγνώσουν.

Αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε κάθε φιλέτο ξεχωριστά σε ένα αλουμινόχαρτο.

Απλώνετε από πάνω τα λαχανικά και πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.

Περιχύνετε κάθε φιλέτο με την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε 2-3 κουταλιές της σούπας από το ζωμό που βράσατε τα λαχανικά σας.

Τυλίγετε κάθε φιλέτο με το αλουμινόχαρτο και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο ταψί.

Ψήνετε στο γκριλ για περίπου 20 λεπτά αφού έχετε πρώτα προθερμάνει το φούρνο.

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.