Μακαρόνια ογκρατέν με σάλτσα τόνου

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Μακαρόνια ογκρατέν με σάλτσα τόνουΈνα πρωτότυπο φαγητό που θα γλείφετε τα δάκτυλα σας. Είναι ιδανική πρόταση για τραπέζι που θα κάνετε σε φίλους ή συνεργάτες. Θα σας θυμούνται με αγάπη για καιρό!

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια No2 για παστίτσιο

2 μικρές κονσέρβες τόνου σε ηλιέλαιο

250 γρ. γιαούρτι αγελάδος

2 σκελίδες σκόρδου

2 κρεμμύδια

1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια

1 κύβο λαχανικών

αλάτι, πιπέρι

1 κουταλάκι του καφέ μουστάρδα

2 λεμόνια

2 καρότα

Εκτέλεση

Αρχικά καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα καρότα σε ροδέλες. Τρίβετε το σκόρδο στον τρίφτη. Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο ρίχνετε τα λαχανικά να σοταριστούν. Στη συνέχεια προσθέτετε την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, τον κύβο λαχανικών και τα ντοματάκια και ανακατεύετε καλά. Κατόπιν ρίχνετε το χυμό από τα δύο λεμόνια.

Μετά από 5 λεπτά προσθέτετε και τον τόνο μαζί με το λάδι του. Παράλληλα βράζετε τα μακαρόνια σε μια άλλη κατσαρόλα για 15 λεπτά. Στραγγίζετε και τοποθετείτε τα μακαρόνια σε ένα μεγάλο πυρέξ, αφού έχετε αλείψει τον πάτο με λίγο βούτυρο για να μην κολλήσουν.

Εντωμεταξύ, μετά από 5 λεπτά αφότου προσθέσατε τον τόνο, ρίχνετε στην σάλτσα σας 3 ποτήρια νερό και ανακατεύετε. Αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά και ρίχνετε και το γιαούρτι.

Αφήνετε να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει. Αν χρειαστεί, προσθέτετε και λίγο επιπλέον νερό. Όταν δέσει η σάλτσα σας κατεβάζετε από την φωτιά και περιχύνετε με αυτή το πυρέξ με τα μακαρόνια να απλωθεί παντού.

Ψήνετε στο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά περίπου. Πασπαλίζετε την επιφάνια για πιο σπέσιαλ γεύση. Όταν ροδίσει καλά η επιφάνεια, τα μακαρόνια σας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

TIP: Η ανάμιξη του γιαουρτιού με το λεμόνι δίνει στο φαγητό μια ξεχωριστή γεύση. Δοκιμάστε το και θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας.

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.