Σαλάτα Κολοκύθας με σάλτσα αβοκάντο
Με την σαλάτα κολοκύθας θα καταπλήξετε ακόμα και τους πιο απαιτητικούς συγγενείς σας… Μια εξωτική συνταγή που φέρνει τη διαφορετικότητα και τον πειραματισμό των γεύσεων στο τραπέζι σας
Υλικά
300 γραμ. πορτοκαλί κολοκύθα
Για την σάλτσα:
1 αβοκάντο
10 μακαντέμια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 lime
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Εκτέλεση
Τρίβουμε την κολοκύθα και την βράζουμε.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα:
Κόβουμε και καθαρίζουμε το αβοκάντο.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και κρατάμε το άσπρο μέρος.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
Από το lime τρίβουμε και κρατάμε λίγο από τη φλούδα του. Στη συνέχεια το κόβουμε και αφαιρούμε το εξωτερικό.
Προσθέτουμε ολόκληρο το εσωτερικό μαζί με τα άλλα υλικά.
Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μία λεία κρέμα.
Σερβίρουμε πάνω στα μακαρόνια κολοκύθας και πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι.