6 απολαυστικά φρούτα από εξωτικές χώρες

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

6 απολαυστικά φρούτα από εξωτικές χώρεςΜερικά από τα πιο νόστιμα φρούτα, όπως το ακάι, η γκουάβα και η παπάγια αξίζουν μια θέση στη λίστα σας προτού επισκεφτείς το μανάβικο της γειτονιάς σου. Τι γνωρίζεις για την γκουάβα, το ακάι, την παπάγια; Όχι πολλά; Τότε αυτό το σύντομο άρθρο θα σου λύσει κάποιες απορίες, ενώ θα διευρύνει τη λίστα σου.

Φρούτο του πάθους

Το φρούτο του πάθους ή αλλιώς μαρακούγια είναι ιδιαίτερα αρωματικό σε σχήμα αυγού και το χρώμα του είναι μοβ, κόκκινο ή κίτρινο όταν είναι ώριμο. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, κάλιο και φυτικές ίνες μόνο με 16 θερμίδες ανά καρπό. Μοιάζει πολύ με την γκουάβα. Σερβίρετε με φρουτοσαλάτες, κοτόπουλο, χοιρινό ή ψάρι.

Star Fruit (Carambola)

Το star fruit ή αλλιώς carambola είναι ένα φρούτο με πολύ ιδιαίτερο σχήμα άστρου, που προέρχεται από το δέντρο Averrhoa carambola. H όψη του είναι κερένια, το χρώμα χρυσοκίτρινο, η γεύση του θυμίζει φρούτα εσπεριδοειδών, όπως μήλου και δαμάσκηνου και η καταγωγή του τοποθετείται στη Νοτιοανατολική Ασία. Κάθε φρούτο περιέχει 40 θερμίδες και αποτελεί μια μεγάλη πηγή βιταμίνης C. Προσθέστε το σε σαλάτες ή αλμυρά πιάτα ή χρησιμοποιήστε το ως γαρνιτούρα. Λόγω του ότι περιέχει οξαλικό οξύ δημιουργεί πέτρα στα νεφρά. Τα άτομα, λοιπόν, με προβλήματα στα νεφρά ΔΕΝ πρέπει να το τρώνε.

Ακάι

Το μούρο ακάι προέρχεται από έναν φοίνικα στο τροπικό δάσος της Βραζιλίας. Αυτό το μικρό, σκοτεινό και στρογγυλό φρούτο έχει περίπου το μέγεθος ενός βατόμουρου και γεύσεις που θυμίζουν σοκολάτα και άγρια ​​μούρα. Το ακάι συνοδεύει ως επί το πλείστον χυμούς και smoothies. Ονομάζεται “superfood”, καθώς είναι πλούσιο σε ανθοκυανίνες (υπεύθυνες για το μοβ χρώμα του) και απαραίτητα λιπαρά οξέα.

6 απολαυστικά φρούτα από εξωτικές χώρεςΜάνγκο

Το μάνγκο από τη Νοτιοανατολική Ασία σε σχήμα αυγού πλούσιο σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α και C, κάλιο και φυτικές ίνες είναι εύκολο να το απολαύσετε. Μόλις αφαιρέσετε τη φλούδα, κόψτε τον μεγάλο σπόρο, και γευτείτε την πλούσια, πορτοκαλί σάρκα του, ενώ θα σας αφήνει μια γλυκιά και τροπική γεύση. Μπορεί να βρεθεί σε πιάτα από γλυκά και αλμυρά εδέσματα.

Ρόδι

Το ρόδι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο. Στο μέγεθος περίπου ενός μήλου με βαθύ κόκκινο χρώμα και διακοσμημένο στο εσωτερικό του με σπόρους που συγκρατούνται με μία σπογγώδης μεμβράνη. Μόνο οι σπόροι του είναι βρώσιμοι γλυκόξινοι και τραγανοί. Συνοδεύστε τις σαλάτες, το γιαούρτι ή και τα γλυκά. Ένα μισό φλιτζάνι έχει 80 θερμίδες.

Γκουάβα

Χυμώδης, γλυκιά και όξινη, η γεύση της γκουάβα θυμίζει τις φράουλες και τα αχλάδια. Τα φρούτα γκουάβα θεωρούνται υπερφρούτα, πλούσια σε βιταμίνη Α και βιταμίνη C, Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ έχουν πολλές και διαφορετικές αντιοξειδωτικές ουσίες. Μάλιστα, μία μόνο γκουάβα περιέχει 4 φορές περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι!

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…