5 τρόποι να νοστιμεύσετε το φαγητό σας σε περίοδο δίαιτας!

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά

5 τρόποι να νοστιμεύσετε το φαγητό σας σε περίοδο δίαιτας!Ξεκινήσατε δίαιτα και όλα τα φαγητά σας φαίνονται άνοστα και δεν ξέρετε τι να κάνετε για να τα νοστιμέψετε ώστε να τα τρώτε με μεγαλύτερη όρεξη. Εμείς σας προτείνουμε πέντε τρόπους που όχι μόνο θα τα κάνουν πολύ γευστικότερα αλλά δεν θα πάρετε και την παραμικρή θερμίδα επιπλέον!

Λεμόνι

Το λεμόνι, δίνει μια διαφορετική νότα στο πιάτο αλλά και γεύση. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και περιέχει και πολλές άλλες βιταμίνες όπως η βιταμίνη Β και η ριβοφλαβίνη. Επιπλέον περιέχει μέταλλα όπως το ασβέστιο, το φώσφορο, το μαγνήσιο, καθώς και πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Το λεμόνι επίσης μπορεί να σας βοηθήσει και σε άλλα προβλήματα πέψης, ειδικά όταν αναμειγνύεται με ζεστό νερό. Λόγω των χωνευτικών ιδιοτήτων του λεμονιού, τα συμπτώματα της δυσπεψίας, όπως η καούρα, το φούσκωμα και το ρέψιμο, ηρεμούν.

Κρεμμύδια

Η αλήθεια είναι πως έχει έντονη μυρωδιά αλλά αν μαγειρευτεί η τσιγαριστεί δίνει άρωμα στο φαγητό μοναδικό! Επιπλέον το κρεμμύδι είναι ευεργετικό για το δέρμα και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Δρα και στο δέρμα, αφού το κάνει πιο λαμπερό! Έρευνες Ρώσων γιατρών, αποδεικνύουν πως αν καταναλώνετε ένα ωμό κρεμμύδι κάθε μέρα, μασώντας το καλά, προστατεύετε τα δόντια σας από μια σειρά παθήσεων, που σχετίζονται με την κακή υγιεινή του στόματος.

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι η αγάπη των σεφ! Το χρησιμοποιούν σε πάρα πολλά πιάτα τους, άρα κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Το σκόρδο είναι αποτοξινωτικό, τονωτικό του οργανισμού και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αν το χρησιμοποιείτε συστηματικά θα μειωθεί η χοληστερίνη σας και η αρτηριακή πίεση. Επιπλέον καταπολεμά τα βακτηρίδια και τους μύκητες μειώνοντας τον κίνδυνο μολύνσεων και τροφικών δηλητηριάσεων από επικίνδυνα μικρόβια.

Τσίλι

5 τρόποι να νοστιμεύσετε το φαγητό σας σε περίοδο δίαιτας!Αυτοί που αγαπούν τα καυτερά θα το λατρέψουν και θα το κάνουν προέκταση του πιάτου τους! Δεν δίνει απλά γεύση στο φαγητό αλλά βοηθά και το μεταβολισμό μας χάρη στην καψαϊκίνη που περιέχει! Ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν καψαϊκίνη, ως μέρος των γευμάτων τους ή ως συμπλήρωμα διατροφής, αύξαναν τον μεταβολισμό τους.

Μπαχαρικά

Φαγητό χωρίς μπαχαρικά, είναι καλοκαίρι χωρίς ήλιο! Εκτός από την νοστιμιά που χαρίζουν στο φαγητό, βοηθούν και στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της υπερφαγίας. Το μείγμα μπαχαρικών, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της απορρόφησης του λίπους και τα αντιοξειδωτικά απομακρύνουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες που παράγονται από την υπερφαγία.

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά,

Influence:

Απόφοιτη του Δημόσιου ΙΕΚ Κηφισιάς Δημοσιογραφίας Συντάκτες και Ρεπόρτερ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά…