5 καλοκαιρινά ντρέσινγκ για τις σαλάτες σας

Συντάκτης: Μελίτα Βασιλειάδου

Ήρθε ο καιρός για παραλία. Θέλετε τα γεύματά σας να είναι πιο ελαφριά, αλλά εύγευστα για να μπορείτε να τα εντάξετε στην καθημερινότητά σας;

Θέλετε κάτι πρωτότυπο που να σας δροσίσει, χωρίς να νιώθετε “βάρος” στο στομάχι σας και τη συνείδησή σας;

Αν έχετε απαντήσει “ναι“, τότε έχουμε τα απόλυτα καλοκαιρινά ντρέσινγκ που θα απογειώσουν ακόμα και την πιο απλή σαλάτα. 

Dressing με κράνμπερις 

Υλικά 

1 κ.σ κράνμπερις 

4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσια

5 γρ σκόνη τζίντζερ 

5 γρ σκόνη σκόρδο 

1/2 κρασοπότηρο λάδι 

1/2 κρασοπότηρο χυμό λεμόνι 

1 κ.γλ σιρόπι σφένδαμου 

Μαύρο πιπέρι 

Προετοιμασία 

Προσθέτουμε όλα μας τα υλικά στο μπλέντερ και αναμιγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Γίνεται ακόμα πιο δροσερό το αποτέλεσμα αν προσθέσουμε κόκκινα φρούτα και εσπεριδοειδή ή αν θέλουμε να το εμπλουτίσουμε ως κύριο πιάτο, με κοτόπουλο, ροκφόρ σε βάση iceberg. 

Ντρέσινγκ για πατατοσαλάτα 

Υλικά 

1 ματσάκι βασιλικό 

1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα 

300 γρ μυζήθρα ή κρέμα τυρί 

3 κ.σ σέρι

Αλάτι

Λευκό πιπέρι

Προετοιμασία 

Πλένουμε το βασιλικό και τον αφήνουμε να στεγνώσει. Πλένουμε τα κρεμμυδάκια, τα καθαρίζουμε και τα στεγνώνουμε.

Έπειτα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τον βασιλικό και σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε τα λαχανικά μας, με το τυρί και τα μπαχαρικά. 

Σερβίρουμε πάνω από την πατατοσαλάτα μας. 

Dressing με πάθος 

Υλικά 

3 passion fruit 

3 κ.σ. ελαιόλαδο 

Αλάτι 

Πιπέρι 

Λίγη ζάχαρη άχνη 

Προετοιμασία 

Κόβουμε τα passion fruit και κρατάμε μόνο το εσωτερικό τους. Αν δεν έχετε δοκιμάσει passion fruit πριν, αυτά τα μικρά σποράκια είναι το πολύτιμο υλικό που θα χρησιμοποιεί για αυτό το αρωματικό και όξινο dressing.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά μας και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα θολό χρώμα και να ομογενοποιηθούν τα συστατικά.

Dressing γιαουρτιού 

Υλικά 

2 κεσεδάκια γιαούρτι 

1 κ.γλ. σκόνη σκόρδο 

30 γρ φρέσκο σχοινόπρασο

Φρέσκο μαϊντανό 

1 κ.σ ελαιόλαδο 

Αλάτι 

Πιπέρι 

Προετοιμασία 

Πλένουμε 4 με 5 κοτσανάκια μαϊντανό, τα στεγνώνουμε. Πλένουμε το σχοινόπρασο και το στεγνώνουμε.

Έπειτα κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια τα υλικά. Θα πρέπει να τα κόψουμε τόσο, έτσι ώστε τα κομμάτια να μην δίνουν την αίσθηση μάσησης.

Προσθέτουμε τα υλικά όλα σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει διότι σερβίρεται κρύο.

Παραλλαγή

Υλικά 

2 κεσεδάκια γιαούρτι 

1 λεμόνι (το χυμό του)

2 κ.σ. σκόνη κρεμμύδι 

40 γρ φρέσκο σχοινόπρασο

1 κ.σ μουστάρδα 

1 κ.σ ελαιόλαδο 

Αλάτι 

Πιπέρι 

Προετοιμασία

Ακολουθούμε τα βήματα που είχαμε κάνει στη συνταγή από πάνω και δεν ξεχνάμε να το αφήσουμε να κρυώσει για να το σερβίρουμε.

Dressing λιαστής ντομάτας 

Υλικά 

6 – 7 κομμάτια λιαστής ντομάτας 

1 σκελίδα σκόρδο 

1 κρασοπότηρο λάδι (μισό ελαιόλαδο/ μισό ηλιέλαιο)

1/2 κρασοπότηρο βαλσάμικο 

Προετοιμασία 

Προσθέτουμε όλα μας τα υλικά στο μπλέντερ και αναμιγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Επιλέγουμε να το σερβίρουμε με ρόκα ή/και σπανάκι, καθώς έχουν πλούσια γεύση που την αναδεικνύει και τέλος προσθέτουμε καβουρδισμένο κουκουνάρι.

Συντάκτης: Μελίτα Βασιλειάδου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.